torstai 26. tammikuuta 2012

Kirje Emmalle

Emmalle 27.1.2012

Emma rakas, synnyit 7 vuotta sitten kauniina talvisena päivänä – tai yöhän se oli, mutta kaunis, niin kuin sinäkin. Kun synnyit, äiti ja isi olivat aluksi surullisia, koska sinulla olikin yksi kromosomi liikaa. Se aiheuttaa sinulle ”tau syntrooman” pikkuveljesi Eetun sanoin.

Äiti oli niin hassu, että ajatteli silloin sinun synnyttyäsi jopa, ettei nauraisi enää ikinä. Eihän pidäkään paikkaansa yhtään? Tiedät kuinka meillä on ollut yhdessä hauskaa ja kuinka äiti on monesti saanut nauraa sinun touhuillesi. Et todellakaan ole vienyt äitiltä iloa elämästä. Päinvastoin sinun ansiosta äiti on oppinut entistäkin enemmän iloitsemaan pienistä asioista. Sinä Emma olet äitille aivan mahdottoman rakas. Se sinun yksi ylimääräinen kromosomi taitaa vaan lisätä äitin rakkautta sinuun.

Olet oppinut näiden vuosien aikana vaikka kuinka paljon asioita ja voi kuinka me ollaan isin kanssa riemuittu jokaisesta sinun uudesta taidosta. Sinä aloit kävellä 1v 10 kk iässä – samalla kun sait pikkuveljen Eetun. Sinulla on toinenkin veli, Elias. Veljet ovat sinulle todella tärkeitä. Tosin haluaisit aina, että hekin joutuisivat samoihin tilanteisiin kuin sinä. Kun sinä et tykkää yhtään vaikkapa lääkärikäynneistä, niin viitot sitten aina Eetua kaveriksi.

Vaikka sinä oletkin ihana, on sinulla kuules niitä hassuja ja äitin hermojakin koettelevia juttuja. Karkailusta sinä tykkäät, mutta onneksi sinun äiti on niin nopea juoksemaan, että etpäs ole pakoon vielä päässyt. Tai no, kerran kyllä karkasit isossa kaupassa huomaamatta äitiltä ja isiltä. Me oltiin jo ihan hädissämme, mutta sinä vaan istuitkin vanhan papan vieressä penkillä ja hymyilit. Sinun hymy ja iloinen ilmeesi muuten sulattaa kaikkien sydämet ja enpä usko, että kukaan sinusta voi olla tykkäämättä. Sait jopa taksikuskiltasikin etelänmatkatuliaisia, pehmo krokotiilin.

Muumit ovat olleet sinulle tärkeitä kaikki nämä vuodet. Sinulla on kaksi kulunutta muumipehmoa, jotka ovat erityisen rakkaita. Uudet eivät kelpaa. Tykkäät tutuista ja turvallisista asioista. Tulevaisuudessa tulee väistämättä uusia ja erilaisiakin asioita elämääsi, mutta yksi asia on varmaa: äiti pitää sinusta aina huolen. Se on äitin elämän tärkein tehtävä.

Rakkaudella, äiti

1 kommentti:

  1. Hyvää kansainvälistä Downin syndrooma-päivää teidän lapsellenne ja teille muillekin Down-lapsen, nuoren tai aikuisen läheisille! Monia armorikkaita vuosia ja Jumalan siunausta teille kaikille joiden perheessä on Down!

    VastaaPoista