keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Odotus palkittiin!

Kehitysvammaisen lapsen vanhempana täytyy olla aika hyvin selvillä kaikista laista sekä eduista, joita lain nojalla kuuluu saada. On myös opittava pitämään puolensa, taistelemaan jopa. Valitettavasti. Muistan kuinka Emman ollessa reilu 1-vuotias, yllättäen kunta päätti lopettaa kuntoutusohjauksen. Tämä ohjaus oli meille ensimmäinen linkki vammaisen lapsen kuntouttavaan maailmaan ja kaikkeen muuhunkin tärkeään. Kun se lopetettiin, itkin.

Nyt tiedän oikeuteni. Kaksi vuotta sitten pyysin, että Emman aloittaessa esikoulun hänen kouluajan päälle tuleva hoito annetaan erityishuoltolain nojalla kuntouksellisena päivähoitona maksuttomana lääkärin suosituksesta. Ei hyväksytty. Valitin asiasta, vaikka kuulemma kukaan täällä ei asiaa koskaan ollut eteenpäin vienyt. Pitkissä kantimissa valitusreitti oli, mutta tänään se tuli, kirje Aluehallintovirastosta. Emman hoito olisi kuulunut järjestää erityishuoltona.

Huh, kaiken tämän ja muunkin ohella on kiva pitää huolta itsestään. Siitä todisteena tänään luottokampaajan käsissä kaunistunut kuontalo!

Ihanaa iltaa Rouvista:


2 kommenttia:

 1. Hyvä, johanna! Surullista vain, että kaikki on aina vaivan takana. Voimia sulle ja perheellesi.
  Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Täytyy kyllä ihmetellä miksi näin on, että moni asia ei suju helpolla vammaisen kohdalla. Onneksi sentään löytyy joitain asioita jotka sujuvatkin :).

   Poista